Mindfulness dag in het Zuiderpark
Den Haag, 7 oktober 2017

Een dag in een onverwachte groene oase van stilte, om bij te komen van de beslommeringen van alledag en het hoge tempo van onze maatschappij en om in contact te komen met je innerlijke rustpunt. Door mindfulness en meditatie, het beoefenen van aandacht, breng je je afgeleide en onrustige geest weer thuis – je luistert naar jezelf en stemt af op wie je werkelijk bent, in het hier en nu, vrij van alle verwachtingen en normen.

Eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen en naarmate je meer in dit natuurlijke stiltepunt verblijft, ontwikkel je de kracht om ondanks alle veranderingen, drukte en complicaties van het leven, helder te blijven en dicht bij jezelf.

De dag bestaat uit een afwisseling van zitmeditatie en loopmeditatie met af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen. Na een korte kennismaking brengen we de ochtend in stilte door.

Deze dag geef ik samen met Eric Soyeux van www.berealmeditatie.nl, die veel ervaring heeft als mindfulness en meditatie trainer in de zorgsector en het bedrijfsleven.

Praktische gegevens

Datum en tijd: zaterdag 7 oktober 2017 van 10-16 uur
Plaats: Paviljoen in de Eetbare tuin in het Zuiderpark in Den Haag
Deze tuin ligt achter het terrein van Stadsboerderij de Herwijerhoeve. Entree via de poort achter het Esso-station aan de Vreeswijkstraat 60.
Voor wie: mensen die minimaal enige ervaring hebben met meditatie of mindfulness.
Bijdrage: de dag wordt georganiseerd en gesponsord door groepspraktijk One World Health Services, en de bijdrage is € 25, incl. thee en in de middagpauze soep met brood
Voor vragen en aanmelding: 06 833 887 86 of nynke@dehelderespiegel.nl

Achtweekse Mindfulness Training (MBTA – mindfulness based transactional analysis)
Den Haag

• wil je minder oordelen, milder worden naar jezelf en anderen
• wil je meer aandacht voor het hier en nu
• heb je het gevoel dat je teveel in je hoofd zit
• heb je last van negatieve gevoelens of piekeren
• verlang je naar meer positieve aandacht en ruimte voor jezelf

Sommige dingen kun je niet veranderen maar je kunt wel wat doen aan de manier waarop je ermee omgaat. In deze training leer je om op een andere manier om te gaan met jezelf en de dingen die er in je leven gebeuren.

De lessen bestaan uit kleine stukjes theorie en vooral leren door te ervaren. We doen aandachtsoefeningen en korte meditaties. De training wordt gesponsord door One World Health Services. Ik geef deze training samen met Maureen Sedney, psychologe bij One World Health Services.

Deze training is qua oefeningen vrijwel hetzelfde als de meer gangbare mindfulness trainingen, MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction en MBCT, Mindfulness Based Cognitive Therapy, maar het wordt gecombineerd met Transactionele Analyse.
Wil je meer weten over hoe mindfulness en TA samengaan, lees dan dit korte artikel: Mindfulness Based Transactional Analysis

Praktische gegevens

Data: 8 vrijdagochtenden, start 6 oktober 2017
Plaats: One World Health Academy, Troelstrakade 57a, Den Haag
Tijd: 10-12 u.
Bijdrage: € 100 in totaal, of € 55 bij een minimuminkomen. Ook inbegrepen: CD’s, cursusmap en een kort intake gesprek.
Voor vragen, aanmelding en intake: 06 833 887 86 of nynke@dehelderespiegel.nl

Workshop Eenvoudig Leven
Time-management vanuit mindfulness

• verlies je jezelf in de dagelijkse dingen, zodat je niet toekomt aan wat je eigenlijk in de wereld wilt zetten?
• heb je geen tijd voor jezelf?
• zit je naar je zin teveel op internet?
• zie je soms door de bomen het bos niet meer?
• verlang je naar innerlijke rust?

Er is in ons dagelijks leven zoveel dat onze aandacht vraagt, zoveel informatie die op ons afkomt, dat het lastig is om dicht bij onszelf te blijven. Net zoals onze geest tijdens meditatie geregeld afdwaalt, verdwalen we in de vele activiteiten van ons dagelijks leven en raken hierdoor onze focus en eigen richting kwijt.
 In deze workshop onderzoeken we vanuit een basis van stilte en meditatie hoe we, ook als we in actie komen, ruimte en focus kunnen bewaren. Wat helpt om dicht bij onszelf te blijven? Wat vind ik nu echt belangrijk? Wat zou ik willen loslaten?
We werken met deze thema’s aan de hand van het model van eenvoud.

We de volgende werkvormen: theorie (de principes van eenvoud), reflectie – hoe zit dit bij mij?, meditatie, tekenen en uitwisseling.
 Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben en niet van tekenen te houden! De groep is klein (max. 5), met veel persoonlijke aandacht. Jouw leven is het uitgangspunt.

Praktische gegevens

Data: deze workshop plan ik weer als er voldoende mensen zijn die aangeven hier interesse in te hebben. Dus laat het even weten als je mee wilt doen.
Plaats: Amsterdam, vlak bij het Amstelstation
Tijd: van 10-15.30 u.
Entree: € 95 incl. btw, thee, koffie en lunch. Bij een minimum-inkomen is altijd korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.
Info en aanmelding: nynke@dehelderespiegel.nl of 0683388786