Workshop:
Ontwikkel je visie voor 2019 

In deze workshop onderzoeken we op een creatieve manier wat je graag in 2019 zou willen.
We beginnen met een terugblik:
Hoe was het afgelopen jaar? Wat was belangrijk voor je? Waar ben je tevreden over? Wat waren de uitdagingen? Als je terugkijkt vind je al aanknopingspunten voor het komende jaar. Wat zou je graag willen in 2019, op het gebied van werk, relaties of persoonlijke ontwikkeling?
De workshop vindt plaats in de Open Oost ShOp, een tijdelijke winkel (tot eind december) en ontmoetingsplaats gerund door kunstenaars.

Praktische gegevens

Data: vrijdag 21 december 2018
Plaats: Open Oost ShOp, Sarphatistraat 730 (vlak bij de molen in Oost), Amsterdam. Er stopt een tram voor de deur.
Tijd: van 11 – 13 u.
Bijdrage: € 10
Aanmelden: graag van tevoren, nynke@dehelderespiegel.nl

Workshop Eenvoudig Leven

• verlies je jezelf in de dagelijkse dingen, zodat je niet toekomt aan wat je eigenlijk in de wereld wilt zetten?
• heb je geen tijd voor jezelf?
• zit je naar je zin teveel op internet?
• zie je soms door de bomen het bos niet meer?
• verlang je naar innerlijke rust?

Er is in ons dagelijks leven zoveel dat onze aandacht vraagt, zoveel informatie die op ons afkomt, dat het lastig is om dicht bij onszelf te blijven. Net zoals onze geest tijdens meditatie geregeld afdwaalt, verdwalen we in de vele activiteiten van ons dagelijks leven en raken hierdoor onze focus en eigen richting kwijt.
 In deze workshop onderzoeken we vanuit een basis van stilte en meditatie hoe we, ook als we in actie komen, ruimte en focus kunnen bewaren. Wat helpt om dicht bij onszelf te blijven? Wat vind ik nu echt belangrijk? Wat zou ik willen loslaten?
We werken met deze thema’s aan de hand van het model van eenvoud.

We de volgende werkvormen: theorie (de principes van eenvoud), reflectie – hoe zit dit bij mij?, meditatie, tekenen en uitwisseling.
 Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben en niet van tekenen te houden! De groep is klein (max. 5), met veel persoonlijke aandacht. Jouw leven is het uitgangspunt.

Praktische gegevens

Data: deze workshop plan ik weer als er voldoende mensen zijn die aangeven hier interesse in te hebben. Dus laat het even weten als je mee wilt doen.
Plaats: Amsterdam, vlak bij het Amstelstation
Tijd: van 10-15.30 u.
Entree: € 95 incl. btw, thee, koffie en lunch. Bij een minimum-inkomen is altijd korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.
Info en aanmelding: nynke@dehelderespiegel.nl of 0683388786